Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěňata "E" narozená 26.3.2012

26. 3. 2012

Přejeme všem našim miláčkům Eliaskovi, Endíčkovi, Eymince a Elisce krásný a šťastný život v jejich nových domovech

V sobotu 23.6. odjel do svého nového domova náš poslední miláček, pejsek Elias. Bylo to pro nás smutné loučení i naše nová holčička Karmen je najednou až moc hodná a doma je až moc veliký klid.Skončilo divoké vrčení a rvačky těch dvou ďáblíků.

elias-s-panicky-016.jpg


 

 

Po delší pauzičce opět nové zprávy a fotečky. Doma už je jen Elias, který si se svojí novou sestřičkou Karmen ( o měsíc starší ) velice rozumí, hlavně v divokém lítání, tahání a trhání všeho, co přijde pod ruku ( tedy pod packu), vrčení, štěkání a rvaní se.Je to dvojka k pohledání, začínají jako budíček v půl páté ráno a končí kolem deváté večer.Jsou to prostě naše zlatíčka

 

elias-a-karmen-006.jpg

 

 

Dnes 26.5. jsou našim štěňátkům dva měsíce a domů do Prahy odjíždí malá Elysia.S paničkou si od počátku padla do noty ( viz foto) a tak i přes smutné loučení mě hřeje u srdíčka, že bude jistě v dobrých rukách. Přejeme Lízince šťastný a bezstarostný život v novém domově

 

elyska-s-panickou-007.jpg

 

 

elyska-s-panickou-011.jpg

 

Našim dvěma miláčkům, kteří jsou ještě doma, už je 8 týdnů a jsou z nich divoši, rváči a ničitelé ( zlatíčka moje ).Jsou nevyfotitelná. Jakmile se nastaví foťák vznikne obrovská legrace, rvačka a hurá na druhou stranu zahrady. Tyto divoké hrátky provozují od časného  rána až do večera. Velmi rychle a ráda se jim přizpůsobila i naše nová slečna Karmenka, kterou jsme si adoptovali z chovatelské stanice Neraka od paní Hudcové.

 

stenata-8-tydnu-a-karmen-008.jpg

 

 

Den "D" se přiblížil,  Eymi a Endy jedou domů - přejeme jim hodně štěstíčka a mnoho  lásky od nových páníčků

 

stenata-7-tydnu-039.jpg

stenata-7-tydnu-041.jpg

stenata-7-tydnu-042.jpgdscn0875-1.jpg

 

stenata-7-tydnu-049.jpg

 

 

 

 

stenata-7-tydnu-045.jpgstenata-7-tydnu-048.jpg

 

 

 

 

Uběhl další týden a našim miláčkům je už 6 týdnů. Zažili první setkání s panem doktorem, čipování i očkování proběhlo bez problémů i přejímku vrhu od Ing. Klírové absolvovali na jedničku.Čím jsou větší, tím víc  trápí svoji maminku Coletku a jí, jako vzornou matku baví veškeré jejich divoké hry , cuchání, kousání a drápání.Často mě při pohledu na jejich dovádění napadá, že by se mnoho lidských matek mohlo poučit.Budoucí majitelé se právem těší na svá miminka a na mě padá smutek při pomyšlení na loučení.

 

stenata-6-tydnu-014.jpg

stenata-6-tydnu-016.jpg

 

 

 

 

stenata-6-tydnu-022.jpg

stenata-6-tydnu-018.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Utíká to utíká, dnes je neděle 29.4. a našim miláčkům je už 5 týdnů.Už se naučili papat z mističky, někdo lépe, někdo pomaleji, také průzkumničí na  nedodělané zahrádce. Když zrovna nespí, hlasitě se dožadují pozornosti, lítají po bytě a tahají co se dá,nové , krásné, jim zakoupené hračky je vůbec nezajímají. Lexíček s Kevinem před nimi opět prchají ( jak před všemi dříve narozenými štěňátky) a vyhledávají místa situovaná nahoře, kam tito malí nezbedové nedosáhnou. Coletka už s nimi nespí, dala přednost klidnému spaní v mé posteli, ale v noci se běží několikrát přesvedčit, že je nikdo neodnesl, dává jim hlasitě najevo svoji přítomnost a tím vzbudí všechny ostatní. Oni se na ní s jekotem vrhají  a dožadují se stále svého mlíčka.

 

stenata-5-tydnu-017.jpg

stenata-5-tydnu-022.jpg

stenata-5-tydnu-023.jpg

stenata-5-tydnu-024.jpg

stenata-5-tydnu-028.jpg

 

 

 

 

Dnes je neděle 22.dubna a našim štěňátkům jsou už 4.týdny. Stávají se z nich rozjívení , neustále něco kousající ( nejlépe sami sebe ), vrčící a různé zvuky vydávající dorostenci. K mamince Coletce se chovají jako k pojízdné mlékárně a ona si ve své mateřské starostlivosti a péči nechá všechno líbit.

Je to nádherná matka s velkým "M"

 

 

stenata--e-21.den-078.jpg

 

 

 

Dnešní snaha o focení skončila fiaskem. Když jsou napapkaní, tak hned usnou  a z focení není takřka nic a když mají hladíček, tak se fotit nedají, protože je to chumel kvílejících chlupáčků.Tak snad příště, až budeme kousíček starší a budeme mít větší rozum !

 

stenata--e-21.den-017.jpg

stenata--e-21.den-019.jpg

stenata--e-21.den-046.jpg

 

 

 

Štěňátkům jejich budoucí páníčci vybrali krásná jména, holčičkám  Elysia a Eymi, chlapečkovi Endy. Zatím nezadanému pejskovi jsme vybrali jméno Elias.Písklata jsou boží a Coletka je tak vzorná mamka, že nemá čas se  ani najíst ani vyvenčit. Každé odběhnutí od nich bere jako malé závody, venku udělá co je třeba a hurá nazpátek, co kdyby jí ty děti někdo sebral !

stenata-e-prvni-den-021.jpg

 

 

 

 

V pondělí 26.3.2012 se naší Coletce narodila 4 štěňátka, 2 kluci a 2 holčičky.

První holčička přišla na svět v 1,15 h, váha 280g, krátce na to 1,45 h  druhá holčička, váha 265g. Pak si dala Coletka chvíli oraz a další se vyklubal na svět boží kluk jako buk ve 3,45 h, váha 300g, hned na to posledníček- nejmenší klouček ve 4h, váha 260g. Všichni jsou v pořádku, včetně maminy, pokud necumlají maminčino mlíčko, spinkají a nebo piští. Tak uvidíme, co se z nich vyklube, to ukáže čas !!!

 

stenata-e-prvni-den-005.jpg

stenata-e-prvni-den-014.jpg

otec : 

Aux Yeux Noirs Smilley  

miniature Brown male, nar: 26.3.2007smiley-i..jpg

chovatel : Mila Ristic , Beograd , Serbia

majitel : Anita Biro, Hungary

prcd-PRA/normal.clear by parents

patella 0/0
41 cm
 

Tituly :

Hungaria Champion, Champion Slovenska, Champion Lucemburska,Junior šampion Lucemburska, splněny podmínky pro udělení titulu Český šampion

 

 

pedigree

fotogalerie

 

                                                                                                                                               matka :

Colette Fantazia Brown

colet-wels-2011.jpgminiature brown female

 nar. 7.12.2007 

chovatel, majitel :

Zuzana Faltejsková Šandová  

   PRA/OPTIGEN / normal/clear

   patella 0/0

   42 cm

 

 

 

 

  Tituly : 

  Multišampion, Interšampion, Grandšampion CZ, Grandšampion BL, Šampion - CZ, PL, HU, RO, SER, BL,A, Balkánu, Junior šampionCZ , Dorost šampion KCHP,Junior šampion KCHP,Šampion KCHP,Šampion šampionů KCHP,Čestný šampion KCHP,Junior šampion Pudl klubu,Šampion Pudl klubu,Big 2,6x CACIB,4x Res.CACIB,5xBOB,2xBOS,3x Junior BOB,2x NV,Best 2 of Puppy class,Best 3 of Puppy class,Best female puppy class,Best 3 of Baby class

pedigree

fotogalerie

 

 

 

 

 

Pár fotek Coletky ze svatební cesty v Maďarsku

( podrobnější informace za dva týdny ! )

 

zdravotní procházka v parku     coleta-v-madarsku-leden-2012-015.jpg

 

 

 

coleta-v-madarsku-leden-2012-014.jpg

 

 

 coleta-v-madarsku-leden-2012-039.jpgBudoucí tchyně

 


 

 

 

 

 

 

 

Prohlídka památek

 

coleta-v-madarsku-leden-2012-020.jpg

coleta-v-madarsku-leden-2012-025.jpg