Jdi na obsah Jdi na menu
 


Největší mazák našeho zvířecího klanu, dnes již čtrnáctiletý Matýsek - přišel k nám z útulku a velice dlouhoObrazek se rozkoukával. Nebyl zvyklý na otevřené prostředí, nesnášel zavřené dveře, vodu a jiné vymoženosti lidského důmyslu.

.

 

Po pár týdnech začal překonávat počáteční ostych z přítomnosti nových lidí a občas nás poctil svou návštěvou, po dalších pár týdnech začal objevovat tajemnosti a zákoutí naší zahrady, později našeho okolí a postupně se z něj stal ostřílený mazák i v prostředí vesnických koček.

.

Přestože koťátka mít podle pánů lékařů nemůže, v okolí se začalo vyskytovat podezřelé pokolení koťat velice podobných právě našemu tygřímu hrdinovi. Je to hrdinný ochránce naší zahrady, dokázal z ní (narozdíl od našich hrdinných pejsků) vyhnat všechny konkurenční kočky a jiné zvířectvo. Ke "svým" psům chová zvláštní náklonnost - Lerinku prakticky odkojil, Kujáska proháněl po zahradě a s Lexíčkem se honí po bytě - jsou to opravdu hry velice vynalézavé (například jedna z oblíbených her je jízda na pásku od županu, kdy Lexíček se chytí jednoho konce, Matýsek si lehne na konec druhý a nechá se vozit po celém domě.... Pravda, občas jsou tyto hry na úklid náročnější, ale za tu legraci to stojí....

.

Matýsek je zocelený jak výchovou našich psů, tak svými letitými zkušenostmi a přestože jeho (jistě aristokratický) původ je nejasný, jeho profesorský přístup ke všemu jednání, schopnost maximální úspory energie díky absenci jakýchkoliv zbytečných pohybů i dokonalý odhad na situace, lidi i ostatní zvířata dávají tušit, že vzdělání je vskutku vysoké úrovně... Zkrátka, lepšího kocoura a vychovatele v jedné osobě jsme si k našim pejskům přát nemohli .

nar. :  20.12.1993 - 20.4.2011

:narna